Svētdiena, 19.05.2024, 15:14

Meklēju ceļu

Vietnes izvēlne
Atbildes uz epastu

Ierakstiet Jūsu epastu:

Delivered by FeedBurner

Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa
Mūsu aptauja
Kā Jūs uzzinājāt par mūsu mājas lapu?
Atbilžu kopskaits: 51
Kalendārs
«  Maijs 2011  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Atbildes uz jautājumiem

Sākums » 2011 » Maijs » 12 » Ļoti vēlētos, izrunāties ar meitu!
13:21
Ļoti vēlētos, izrunāties ar meitu!

Labdien.Esmu nonākusi strupceļā ar savas 14 gadīgās meitas audzināšanu. Audzinu meitu viena. Pēdējo gadu meitai ir biežas dusmu lēkmes,neapmierinātība ar daudzām lietām. Ja es neizdaru viņai pa prātam, tad ir bļaušana, neiedodu naudu, jo ne vienmēr viņa ir, kaut strādāju, tad esmu sliktā. Vairākkārt esmu mēģinājusi ar meitu runāt, bet viņa atcērt, ka es neko nesaprotu, jo mācu viņai dzīvot. Varbūt Jūs varētu palīdzēt, ko darīt? Ļoti vēlētos,lai varētu izrunāties ar viņu un novērst šādu meitas reakciju. Paldies!

Loreta


Labdien, Loreta!

Pusaudža periods ir sarežģīts ne tikai pašam bērnam, kurš ļoti aktīvi meklē savu identitāti, bet arī vecākiem, kuriem šis process ir jāizdzīvo ar savu bērnu.

Pats labākais, ko var darīt ir saprast un pieņemt to, ka meitai pašreiz viss ir vai nu balts vai melns, ka ir spēcīga neatkarības tieksme, ka visi pusaudži „slimo” ar sajūtu, ka viņus neviens nesaprot. Viņiem ir sava pasaule, sava sociālā vide, kur ir kaut kādi nosacījumi, lai justos pieņemti, jo aktīvi tiek meklēti savējie, sava grupa, draugi, starp kuriem justies pieņemti. Un nereti tam ir nepieciešams ar finansiāls nodrošinājums, lai neizkristu no grupā pieņemtām normām. Un tas viss viņiem ir nepieciešams kā skābeklis. Un mazākie draudi pūliņiem noturēties savā grupā tiek atreaģēti vētraini, lieliem protestiem, opozīciju un cīņu par savu taisnību. Un visvairāk pusaudžiem nepatīk, ja viņiem tiek aizrādīts, moralizējoši mācīts, jo viņiem šķiet, ka visu jau zina.

Nobriešanas process nav viegls. Ne velti saka : pus –audzis.

Šis ir laiks, kad vairums pusaudžu emocionāli attālinās no savas ģimenes. Vecākiem ir jāapbruņojas ar pacietību un ticību savam bērnam, kā arī ar savu piemēru jārāda un nemanāmi jāmāca, jāievada pieaugušo dzīvē.

Apsveicami ir tas, ka vēlaties izrunāties. Svarīgi ir pašai nokontrolēt, kādas emocijas rada meitas dusmu izpausmes, kā uz tām tiek reaģēts, kā izpausta sava neapmierinātība, dusmas, bažas . Ieteicams izvairīties no pārmetumiem, moralizēšanas, „laist” garām, neņemt personīgi meitas izteikumus, bet ieklausīties tajos. Mierīgi un stingri nosakot, kas Jums kā mammai ir pieņemams un kas nav .Tikai pamazām, redzot, ka mammai var uzticēties, ka mamma uzklausa un arī saprot, vētrainās dusmu izpausmes mazināsies un meita izies uz dialogu. Pusaudzim ir spēcīga vajadzība tikt saprastam un tikai apmierinot šo vajadzību viņš sapratīs arī vecāku.

Izturību!

Inese

 Lai turpmāk saņemt jaunas ziņas tieši uz epasta, spiediet šeit

Kategorija: Psihologs | Skatījumu skaits: 1776 | Pievienoja: janb | Birkas: audzināšana, attiecības, psihologs, konsultācija