Otrdiena, 07.05.2024, 13:08

Meklēju ceļu

Vietnes izvēlne
Atbildes uz epastu

Ierakstiet Jūsu epastu:

Delivered by FeedBurner

Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa
Mūsu aptauja
Kā Jūs uzzinājāt par mūsu mājas lapu?
Atbilžu kopskaits: 51
Kalendārs
«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Atbildes uz jautājumiem

Sākums » Sociālais pedagogs

Labdien, mans dels macas pirmaja klase, tulinj jau to beigs, bet joprojam vel matematikas uzdevumus rekina izmantojot pirkstus. Sakiet ludzu cik ilgi bernam butu jaskaita uz pirkstiem?
Elvīra
Labdien, Elvīra. Uz Jūsu jautājumu varu atbildēt tā:
Tas, ka bērns līdz šim skaita "uz pirkstiem", liecina par to, ka viņam nav attīstīta loģiska domāšana un nav trenēta atmiņa. Ar to vajadzētu sākt nodarboties no 4-5 gadiem, dodot bērnam vienkāršus uzdevumus, piemēram,
1.vairāk-mazāk, augstāk-zemāk, vecāks- jaunāks, tuvāk- tālāk;
2.skaitīt līdz 20 un atpakaļ;
3.nosaukt skaitli un viņam blakusstāvošus skaitļus( piem. 6, blakus 5 un 7).
Bet arī tagad nav par vēlu ar to sākt nodarboties. Bieži labus rezultātus dod uzdevumi ar naudu. Piemēram, bērns nevar saskaitīt , cik būs 5+7, bet labi tiks galā ar uzdevumu: Tev ir 5 lati, man ir 7 lati, cik mums ir kopā lati?
Priekšā vasara. Jums būs daudz laika nodarboties ar bērnu. Trenejiet viņa atmiņu, uzmanību. Dodiet viņam vairāk piemēru no ikdienas dzīves, un Jūs redzēsiet rezultātus- Jūsu bērns sāks labāk orientēties skaitļos un ciparos.
Vēlu veiksmi. Ar cieņu, Raisa. 
Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 2486 | Pievienoja: lienec7344 | Datums: 30.05.2013

Sveicināti! 
Iespējams tāpat kā daudzas mātes mani nomoka jautājums par bērniem un viņu izglītošanu.  Es vēlētos noskaidrot kā motivēt bērnu mācībām.Šķiet, ka tieši pedagogs ir tas cilvēks, kurš spētu šo jautājumu risināt.Ceru,ka neizklausīšos pēc izmisušas mātes, bet brīžiem jūtos bezcerīgi. Ar citiem bērniem problēmu man nav. Tikai ar jaunāko. Pēc mēneša dēlam jau skolas beigas. Par skolas jautājumiem esmu runājusi ar klases audzinātāju, bet izmaiņu nav. Manam dēlam, kuram ir tikai 10gadi iet grūti ar mācībām. Īpaši matemātiku. Tās ir gluži kā zobu sāpes. Viņš pat kļūst agresīvs, jo vienkārši daudz ko neizprot. Ņemt privātskolotāju nevaru atļauties. Vispār viņam ir gudra galva, bet viņš nekādi nevar saņemties. Patīk tikai sports. Ko Jūs man ieteiktu?Kā man viņu motivēt? Un palīdzēt mācību procesā?Kas viņam varētu palīdzēt..piemēram tajā pašā matemātikā?


Labdien, cien. Linda!

Atbildot uz Jūsu jautājumu:

Nevēlēšanai mācīties ir vairāki iemesli, piemēram:

  • Bērnam var būt grūti mācīties, jo viņš ir „iekavējis” pirmo 2 gadu materiālu matemātikā un viņam tagad ir grūti apgūt esošās tēmas;

  • Bērnam var būt konflikts ar skolotāju vai vienklasniekiem un tā deļ var pazust interese mācīties;

  • Bērns neredz mācību jēgu, tā kā viņa apkārtnē pieaugušie strādā nekvalificētu darbu, saņem labu atalgojumu un bērns redz līdzīgā perspektīvā sevi, kur matemātikai nav liela loma.

Motivēt bērnu mācīties var dažādi:

  • aizliegt izmantot televizoru, datoru, dažādas spēles, kamēr bērns nekļūs atbildīgāks pret mācībām;

  • pievērst vairāk uzmanības, kā var matemātiku izmantot ikdienā, piemēram:

  • saskaitīt pirkumu vērtību;

  • sastādīt ģimenes budžetu atbilstoši patēriņam

  • saskaitļot dažādu materiālu daudzumu remontējot dzivokli;

  • pastāstīt bērnam, ko nozīmē atlaides % un kā viņas veido preces cenu;

  • idividuālajās sarunās paskaidrot bērnam, ar ko atšķirās izglītots cilvēks no mazizglītota, piemēram, pat ļoti labs sportists izskatīsies apkārtējo acīs slikts, ja nespēs skaitīt un rakstīt bez kļūdām.

Vēlu Jums veiksmi bērnu audzināšanā!

Ar cieņu, Raisa.


Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 1633 | Pievienoja: lienec7344 | Datums: 30.04.2013


Labdien!

Man ir jautājums pedagogam...
Vēl no skolas laikiem aizdomājos,par to,kā skolotāji tiek galā,ar tik daudziem un dažādiem bērniem?!Tagad man ir 10.gadu vec dēls,mācās 3.klasē. Mūms katru dienu ir problēma ar mājas darbu pildīšanu,jau šajā vecumā,viņš izgudro dažādas "baumas",lai tos ne pildīt...
Sakiet lūdzu,varbūt ir kāda metode,kā varētu viņu ieintresēt,jo tas taču ne aizņem,tik daudz laika?
Paldies!

Labdien, Andrej!

Uz Jūsu jautājumu varu atbildēt no savas pedagoga pieredzes.

Pirmais iemesls, kad bērns var zaudēt interesi par mācībām - viņam var būt garlaicīgi mācīties. Tad jums ir nepieciešams atrast vaļasprieku ārpus skolas un saistīt to ar mācību priekšmetiem. Bērna intereses nedrīkst ignorēt.
Otrs iespējamais iemesls ir tāds, kad  bērnam ir grūti mācīties,šādā gadījumā ir nepieciešams pievērst lielāku uzmanību jūsu mājas darbu pildīšanai vai sarunāt ar skolotāju par papildus nodarbībām.
Trešais iemesls var būt tāds, ka bērnam ir pārāk viegli mācīties, tāpēc viņš nevēlās veikt tos vienādus un vienkāršus uzdevumus. Šājā gadījumā jūs varat domāt par fakultatīviem.
Pēdējais iemesls var būt  tāds ,ka bērns var nesaprast ,priekš kam viņam jāmācās. Šajā gadījumā var palīdzēt sarunas par izglītības priekšrocībām.
Un pēdējais. Nekad nesauciet bērnu tādos  vārdos kā nezinošs, slinks un citādos aizskarošos bērna pašcieņu vārdos,viņam bez tā ir grūti! Pat par nelieliem panākumiem viņu ir jāpaslavē.

Ceru, ka Jums noderēs mani padomi. Vēlu veiksmi bērnu audzināšanā!

Ar cieņu, Raisa.


Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 1472 | Pievienoja: lienec7344 | Datums: 29.04.2013

Jautājums:

 

Labdien. Mana meita mācās 7.klasē. Pēdējā laikā meitai ir pasliktinājušās sekmes, ir pat nesekmīgas atzīmes. Runājot ar meitu, viņa tik atcērt, ka nesaprot uzdoto vielu, galvā nekas nestāv u.t.t., kā arī slikti skolotāji, klasesbiedri. Skolu gan apmeklē, nav kavētu stundu, bet nav īpašas vēlmes iet uz skolu. Vienmēr īgna no rītiem, ka jāiet uz skolu. Nav saprotams, kas ir noticis, jo meita nevēlas ielaisties sarunās, lai es saprastu, kāpēc notikušas šādas izmaiņas.

Loreta

 

Labdien Loreta!

Cik noprotu pēc vēstulē rakstītā, tad meitenei līdz 7.klasei ir bijis viss kārtībā, gan mācībās, gan ikdienas dzīvē. Šajā vecuma posmā, jaunieši daudzas lietas uztver diezgan saasināti. Varbūt ir bijis kāds notikums, kurš mainījis viņas uzvedību un līdz ar to ir pasliktinājušās atzīmes skolā, tāpēc nav vēlmes apmeklēt skolu. Meitene nevar sekot līdz mācībām, jo galva aizņemta ar citām lietām, kas viņu satrauc.

Noteikti ir jāizrunājas, lai saprastu kas noticis. Būtu labi, ja kopā varētu apmeklēt kādu pasākumu, kas raisītu pozitīvas emocijas, līdz ar to, tas veicinātu sekmīgu komunikāciju. Vajadzētu apmeklēt skolu un izrunāties ar klases audzinātāju un skolas sociālo pedagogu, varbūt tad taps skaidrāks, kas noticis.

Vēlot izturību un veiksmi

Ar cieņu

Ilona

 

 Lai turpmāk saņemt jaunas ziņas tieši uz epasta, spiediet šeit

Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 1500 | Pievienoja: janb | Datums: 11.05.2011

Labdien!

Kādas darbības centrā ir jāveic sociālajam pedagogam?

Agita

Labdien!

Man, kā sociālajam pedagogam atbalsta centrā ir šādi darba pienākumi - pedagoģiskais darbs, kurā ietilpst palīdzēt mūsu klientiem

  • palīdzēt mūsu klientiem pildīt mājas darbus, 
  • vajadzības gadījumā, sazināties un sadarboties ar skolu sociālajiem pedagogiem par bērniem, kuri apmeklē mūsu centru,
  • veikt pārrunas ar bērniem un viņu vecākiem par skolas apmeklēšanu un sekmēm,
  • sarunas ar bērniem par dažādām dzīves situācijām, kas viņiem ir svarīgas,
  • kontrolēt, lai centriņā būtu kārtība,
  • grupu darbi bērniem - stiprināt un pilnveidot komunikācijas prasmes grupā, ka arī saskarsmes iemaņas, kuras bērniem noderēs turpmākajā dzīve.

Zīmējot, diskutējot, mācoties vienam no otra, veidojot kolāžas un caur dažādām interaktīvām metodēm bērni apzinās savus resursus, savas stiprās puses, savas intereses, uzzina daudz jauna.


Otrs darbības virziens ir aktīva un saturiska brīva laika pavadīšanas iespējas. Bērni centriņā spēlē dažādas galda spēles ( Monopols, Aliass, Lotto, dambrete, šahs, liek puzzles, u.c spēles ), dažādas sporta spēles ( galda teniss, novuss, ļoti iecienīts ir deju paklājiņš, boulings) šajās sporta spēlēs notiek arī turnīri, kur bērni var parādīt savu meistarību un atraktivitāti un izjust sportisko garu. Tiek atzīmēti ar dažādiem pasākumiem visi svētki ( bērnu dzimšanas dienas un vārda dienas, Valentīna diena, Mātes diena, Lieldienas, Līgo, Ziemassvētki )

Arī ārpus centra dažādi pasākumi un aktivitātes. Gan muzeju apmeklējumi ( Brīvdabas muzejs, Saules muzejs), ekskursijas uz Latvijas Finieri, gan izbraucieni ar kuģīti. un divstāvīgo autobusu. Piedalīšanās dažādos konkursos, kur labākie iegūst iespēju piedalīties dažādos ārpus centriņa rīkotajos pasākumos ( Arēna Rīga, Rīgas Domē un dažādas citās vietās ).

Tās ir darbības, ar kurām es, kā sociālais pedagogs ikdienā nodarbojos un vadu.

Ar cieņu
Ilona

Lai turpmāk saņemt jaunas ziņas tieši uz epasta, spiediet šeit


Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 1643 | Pievienoja: janb | Datums: 17.02.2011

Kad berni macas tad var sendet pe datora?

Daniels


Labdien!

Sēdēt pie datora un pildīt mājas darbus vienlaicīgi nav ieteicams. Jo citas nodarbes internetā, kas nav saistītas ar mājas darbu pildīšanu traucē pilnvērtīgi mācīties un saprast uzdoto darbu attiecīgajos mācību priekšmetos.

Ja pildot mājas darbus, paralēli tiek spēlētas datora spēles vai notiek čatošanās ar draugiem, tad var zust vēlme mācīties, jo šīs nodarbošanās var novērst uzmanību no mācībām. Tad bieži nākas dzirdēt no bērniem - es rīt no klasesbiedriem norakstīšu vai arī - tāpat man skolotāja nepārbaudīs. Līdz ar to, vielas apguve tiek kavēta. Es ieteiktu sākumā izmācīties, lai pēc tam atliktu laiks citām nodarbēm.
Ar cieņu

Ilona

Lai turpmāk saņemt jaunas ziņas tieši uz epasta, spiediet šeit

Kategorija: Sociālais pedagogs | Skatījumu skaits: 2066 | Pievienoja: janb | Datums: 10.02.2011