Svētdiena, 19.05.2024, 15:48

Meklēju ceļu

Vietnes izvēlne
Atbildes uz epastu

Ierakstiet Jūsu epastu:

Delivered by FeedBurner

Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa
Mūsu aptauja
Kā Jūs uzzinājāt par mūsu mājas lapu?
Atbilžu kopskaits: 51
Kalendārs
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Atbildes uz jautājumiem

Sākums » 2011 » Februāris » 18 » Vai sociālais dienests var pārmest?
13:58
Vai sociālais dienests var pārmest?

Labdien!
Es ilgstoši saņemu sociālos pabalstus, nestrādāju. Audzinu viena bērnu, papildus mācos augstskolā, to piedāvāja bezdarbnieki. Esmu noslogota, jo ir jāved bērns uz skolu, pēc skolas jāved mājas, studijas, jāsagatavo augstskolai uzdotais, bērns laiku pa laikam slimo. Man vienkārši nav laika strādāt, vienīgi uz pusslodzi. Sociālais dienests pārmet man, ka nestrādāju. Nesaprotu, kā sociālais dienests var piespiest mani iet strādāt?

Margarita

Labdien Margarita!

Tas ir apsveicami, kad šajā laikā, kad lielākajai daļai cilvēku ir ierobežoti līdzekļi, lai uzsāktu studijas kādā no augstskolām, Jums tas ir izdevies ar NVA palīdzību. Atzinīgi novērtēju Jūsu rūpes par bērnu, kas protams prasa arī laiku. Taču strādāt algotu darbu- tas ir lielisks veids kā pierādīt un apliecināt citiem savas spējas un prasmes, kuras Jums noteikti netrūkst un domāju, ka tieši tāds ir Sociālā dienesta mērķis. Protams, Jums ir taisnība - Sociālajam dienestam nav tiesību Jūs piespiest iet strādāt. Taču Jums arī jāsaprot, ka visu mūžu arī nevarēsiet dzīvot no sociālajiem pabalstiem, jo Jūsu situācijā neredzu iemeslu, kāpēc nevarat strādāt. Sociālais Dienests vēlas Jums palīdzēt uzlabot Jūsu sociālo situāciju, motivējot Jūs meklēt darbu. Arī Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 7. pants nosaka par klienta pienākumiem :

1) aktīvi iesaistīties savas problēmas risināšanā, pildot līdzdarbības pienākumus, tajā skaitā piedaloties sociālās rehabilitācijas pasākumos darba un sociālo prasmju saglabāšanai, atjaunošanai un apgūšanai;

3) aktīvi darboties, lai palielinātu savu pelnītspēju un ienākumus.

Padomājiet labi par to, jo ekonomiskā krīze mūsu valstī nebūs mūžīgi, un kā jau iepriekš minēju bērns nevar būt par šķērsli, lai nestrādātu. Jums būs augstākā izglītība, līdz ar to darba tirgū būsiet konkurētspējīga, lai pretendētu uz labi atmaksātu darbu.

Veiksmīgu tālāko ceļu-

Liene.


Kategorija: Sociālais darbinieks | Skatījumu skaits: 1807 | Pievienoja: janb | Birkas: Mamma, sociālais darbinieks, sociālais dienests, bērns, darbs, audzināšana