Sestdiena, 04.05.2024, 18:06

Meklēju ceļu

Vietnes izvēlne
Atbildes uz epastu

Ierakstiet Jūsu epastu:

Delivered by FeedBurner

Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa
Mūsu aptauja
Kā Jūs uzzinājāt par mūsu mājas lapu?
Atbilžu kopskaits: 51
Kalendārs
«  Maijs 2013  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Atbildes uz jautājumiem

Sākums » 2013 » Maijs » 25 » sociālā darbinieka profesija
19:57
sociālā darbinieka profesija

Labdien, vai varat mani pakonsultēt kur vispār var apgūt sociālā darbinieka profesiju? Un kādām prasmēm strādājot šajā amatā būtu jāpiemīt? Uz kādu ideju balstās sociālais darbs kā tāds?
Paldies!

Anna

Labdien, Anna! Priecājos, ka izrādāt interesi par sociālā darbinieka profesiju. Jāteic, ka neesat vienīgā, kurai ir radies šāds jautājums, diskusijas par šiem jautājumiem ir radušās arī starp daudziem sabiedrības locekļiem. Līdz ar to pieņemu, ka Jums sniegtā atbilde noderēs arī citiem interesentiem un mūsu portāla lasītājiem.

Ja vēlaties apgūt sociālā darbinieka profesiju, tad pašreiz Rīgā šādas studiju iespējas piedāvā tādas augstākās izglītības iestādes kā Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Universitāte, Psiholoģijas augstskola, Vadības un sociālā darba augstskola „Attīstība”, Latvijas Kristīgā akadēmija, savukārt ārpus Rīgas iespējams studēt Daugavpils Augstskolā vai Liepājas Universitātē. Detalizētu informāciju par studiju programmu vai studiju norisi skatiet augstskolu mājas lapās.

Informācija par sociālā darbinieka prasmēm iesaku apskatīt profesijas standartā. Pieejams internetā:

 http://www.niid.lv/files/prof_standartu_registrs/socialais_darbinieks.pdf

Savukārt, runājot par Jūsu jautājumu izskaidrot sociālā darba ideju, saskatu nepieciešamību atsaukties pēc Latvijas likumdošanas Sociālās palīdzības un pakalpojuma likumu, kas nosaka, ka sociālais darbs ir: profesionāla darbība, lai palīdzētu personām, ģimenēm, personu grupām un sabiedrībai kopumā veicināt vai atjaunot savu spēju sociāli funkcionēt, kā arī radīt šai funkcionēšanai labvēlīgus apstākļus” (..)Sociālā darba mērķis ir palīdzēt personai, ģimenei un personu grupai noteikt, atrisināt vai mazināt sociālās problēmas, attīstot pašas personas resursus un iesaistot atbalsta sistēmas. [1]

[1] Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums 

Ceru, ka būšu palīdzējusi atrast atbildi uz Jūsu jautājumu! Vēlu veiksmi Jums turpmāko ceļu meklējumos!

Ar cieņu, sociālā darbiniece Laima Valpētere

 



 


Kategorija: Sociālais darbinieks | Skatījumu skaits: 1944 | Pievienoja: lienec7344